logo

Courtnay Rise, Hereford

Project: Construction of Sun Room, Courtnay Rise, Hereford

Duration: 4 months

Client: Private Client

Architect: Axys Design

Construction of a sun room to the rear of an existing property located along Courtnay Rise, Hereford. Construction consisted of a traditional brick and block work frame with pitched tiled roof. Large aluminium sliding patio doors were installed as the centre piece, creating an open yet warm space to be enjoyed throughout the year.

Externally there is a brick build retaining wall with a decorative metal fencing separating the lower patio area from the higher grassed area of the garden and a set of steps connecting the two.

Due to the confined nature of the job and the client still remaining in residence, extra care was required especially during the beginning excavation and foundation phases.